Verbeek haalt 'kleine' Wijnaldum naar Bochum

15 juni 2015, 17:40

Eerder dan zijn broer heeft Giliano Wijnaldum een transfer naar het buitenland te pakken. De 22-jarige linkervleugelverdediger gaat aan de slag bij VfL Bochum, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Hij gaat in Bochum werken onder coach Gertjan Verbeek, die hij kent uit een eerdere periode bij AZ.

Wijnaldum speelde het afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles, waarmee hij degradeerde uit de Eredivisie. Eerder kwam de jonge verdediger, goed voor 65 officiële duels in de Eredivisie, uit voor FC Groningen. Met AZ won hij in 2013 de KNVB Beker, in de finale tegen PSV (2-1) had de linkspoot een basisplaats.

Volgens sportief directeur Christian Hochstätter van VfL Bochum past Wijnaldum goed bij zijn club. "Giliano is jong, maar heeft al de nodige ervaring opgedaan en zijn kwaliteiten getoond. Dat hij Gertjan Verbeek al kent en onder hem getraind heeft is een tweede, maar was zeker niet van doorslaggevend belang voor ons."

Giliano Wijnaldum is de broer van PSV-captain en Oranje-international Georginio Wijnaldum, die deze zomer mogelijk ook naar het buitenland vertrekt. Hij scoorde vrijdag nog namens Oranje tegen Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen