Vd Vaart over Ajax: "Bij HSV is dat niet goed bevallen"

16 juni 2015, 13:13

Rafael van der Vaart zette maandagavond zijn handtekening onder een contract bij Real Betis. De 32-jarige middenvelder kon ook naar Ajax, maar legt bij de NOS uit waarom hij dat niet gedaan heeft.

Volgens Van der Vaart was een terugkeer naar Ajax voor hem nooit een reële optie. "Voor de tweede keer bij een club aan de slag gaan, is mij bij Hamburger SV niet goed bevallen", verwijst de 109-voudig international naar de moeizame jaren in Hamburg die achter hem liggen. "Bij Real Betis kreeg ik het beste gevoel."

De plannen van Real Betis, dat afgelopen seizoen promoveerde uit de Segunda Division, spraken Van der Vaart aan. Bovendien was het voor hem een mooie bijkomstigheid dat zijn grootouders in de buurt van Sevilla wonen. "Ze wonen op ongeveer 100 kilometer van Sevilla. Ze zijn 85 jaar en nog best fris. Het is voor hen en voor mij een droom dat ze mij wellicht nog elke thuiswedstrijd kunnen zien voetballen", geeft hij toe.

Met Betis hoopt Van der Vaart uit de onderste regionen van de Primera Division te blijven. Van voetballen tegen degradatie heeft hij, na twee zware jaren bij HSV, wel genoeg. Met de club uit Hamburg ontsnapte Van der Vaart twee keer op het nippertje aan degradatie. "Het is moeilijk in te schatten hoe het bij Betis zal gaan, maar er zitten wekelijks 40.000 mensen op de tribune. Dus er is veel mogelijk. Het is een club met ambitie."

Bron foto: Real Betis

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen