Neymar moet alsnog vrezen voor lange schorsing

Ger
18 juni 2015, 23:00

Neymar heeft voorlopig nog geen duidelijkheid over de strafmaat naar aanleiding van het verloren duel met Colombia (0-1). De aanvoerder van Brazilië kreeg een gele én een rode prent in de groepswedstrijd van de Copa América. Na een voorstel van twee duels schorsing heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond de straf voorlopig teruggebracht tot één wedstrijd. Na spoedoverleg volgt echter op vrijdag pas het definitieve oordeel. Een nog langere straf behoort tot de mogelijkheden.

Met een schorsing van twee wedstrijden leek Neymar aanvankelijk goed weg te komen. De 23-jarige aanvaller van FC Barcelona kreeg in de eerste helft een gele kaart - zijn tweede van het toernooi - en na het laatste fluitsignaal volgde een rode prent. De naam van Neymar verdween in het boekje van de dienstdoende arbiter omdat hij eerst de bal hard tegen Pablo Armero vuurde en vervolgens een kopstootje uitdeelde aan Jeison Murillo. Daarna zag ook Carlos Bacca rood omdat hij een duw uitdeelde aan Neymar.

De sanctie van één duel schorsing voor de sterspeler van de Goddelijke Kanaries is op basis van zijn gele kaart, de strafmaat van de rode prent komt daar vrijdag nog bovenop. Hij zal hoe dan ook het laatste groepsduel van de Copa América missen. De Braziliaanse bond krijgt de komende 24 uur de tijd om een verweer op te stellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen