Stankovic keert als teammanager terug bij Inter

19 juni 2015, 12:35

Twee jaar nadat hij als speler een punt achter zijn carrière zette, keert Dejan Stankovic terug bij Inter. De Serviër treedt in dienst als 'First Team Club Manager', meldt de ploeg uit Milaan. Hij gaat in die functie nauw samenwerken met hoofdcoach Roberto Mancini en wordt een vast aanspreekpunt voor spelers.

Stankovic geldt als een soort clubicoon bij Inter. De oud-middenvelder stond tien jaar onder contract bij de Italiaanse ploeg en speelde 326 officiële wedstrijden, waarin hij in totaal 42 keer wist te scoren. In zijn periode bij Inter won Stankovic maar liefst vijftien prijzen, waarvan vijf in 2010. Dat jaar legde Inter, met ook Wesley Sneijder, onder meer beslag op het landskampioenschap, de Champions League en het WK voor clubs.

Stankovic liet zijn tot 2014 lopende contract bij Inter in 2013 ontbinden, omdat hij met blessureleed bleef sukkelen. "De afgelopen tien jaar waren de beste uit mijn leven. Ik ben hier als mens en als voetballer gegroeid, het is een eer dat ik voor deze club mocht spelen", liet hij toen in een open brief aan de Inter-fans weten.

Het afgelopen seizoen eindigde Inter op een zeer magere achtste plaats in de Italiaanse Serie A.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen