Titelverdediger Uruguay door na remise tegen Paraguay

20 juni 2015, 23:07   Bijgewerkt: 20 juni 2015, 23:16

Titelverdediger Uruguay is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Copa América in Chili. De ploeg van bondscoach Oscar Tabarez speelde zaterdag in de laatste groepswedstrijd met 1-1 gelijk tegen Paraguay en behoort daarmee in elk geval tot de twee beste nummers drie. Ook de tweede plaats in poule B behoort nog tot de mogelijkheden voor de Uruguayanen.

Naast de top-twee van de drie groepen mogen ook de twee beste nummers drie door naar de kwartfinales. Omdat Ecuador in poule A derde is geworden met drie punten, weet Uruguay al dat het niet de zwakste nummer drie zal zijn, ook al moet er nog gevoetbald worden in groep C. De Uruguayanen hebben na het gelijkspel tegen Paraguay namelijk vier punten.

Mogelijk sluit Uruguay poule B zelfs af op de tweede plaats, dat is afhankelijk van het resultaat van Argentinië later op de avond tegen het nog puntloze Jamaica. De Argentijnen hebben ook vier punten en kunnen bij een ruime nederlaag nog onder Uruguay terecht komen op basis van het doelsaldo, dat doorslaggevend is bij een gelijk puntenaantal in plaats van het onderling resultaat. Argentinië won eerder deze week met 1-0 van Uruguay. Paraguay eindigt op vijf punten en maakt sowieso deel uit van de top-twee in groep B.

Bij Uruguay was Luis Suarez nog steeds afwezig vanwege zijn schorsing voor het bijten van Giorgio Chiellini op het WK van vorig jaar. De oud-speler van FC Groningen en Ajax zat thuis voor de televisie om zijn landgenoten aan te moedigen. Suarez zag dat José Maria Giménez zijn land in de 29ste minuut op voorsprong zette. De verdediger van Atlético Madrid torende bij een hoekschop boven twee Paraguay-verdedigers uit en kopte de bal, met een stuit op de grond, in het doel. Lucas Barrios, die eerder deze week bij het Braziliaanse Palmeiras tekende, herstelde op slag van rust het evenwicht. Ook hij trof doel uit een hoekschop.

In blessuretijd ging het nog bijna mis voor Uruguay, maar keeper Fernando Muslera reageerde alert op een schot van afstand van Roque Santa Cruz en voorkwam daarmee dat zijn land afhankelijk werd van de resultaten in de andere groepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen