Oranje tegen Japan op WK: wie zorgt voor de doelpunten?

Ger
21 juni 2015, 15:49   Bijgewerkt: 21 juni 2015, 15:55

In de nacht van dinsdag op woensdag spelen de Nederlandse voetbalvrouwen op het WK hun achtste finale tegen titelverdediger Japan. De Oranje Leeuwinnen verlengden hun verblijf in Canada door als een van de beste nummers drie te eindigen in de poulefase. Scoren bleek in de voorgaande drie wedstrijden een groot probleem voor Nederland. De grote vraag is dan ook wie tegen de Japanners voor de doelpunten gaat zorgen.

De formatie van bondscoach Rogers Reijners trof in de groepsoptredens slechts twee keer de roos. Dat gebeurde in de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0 zege) en het slotduel met gastland Canada (1-1). Tussendoor ging Nederland met 1-0 onderuit tegen China, dat inmiddels ten koste van Kameroen al de kwartfinales heeft bereikt. Voorafgaand aan het WK werd vooral veel verwacht van Vivianne Miedema, die op dat moment in 23 interlands al negentien doelpunten had gemaakt. De pas achttienjarige spits van Bayern München was tijdens de WK-kwalificatie met dertien treffers topscorer van de poule. Bovendien nam ze in de finale van de play-offs tegen Italië de gehele Oranje-productie voor haar rekening.

Lieke Martens (22) weet al enige tijd hoe het voelt om te scoren op Canadese bodem. De aanvalster van de Zweedse club Kopparbergs/Göteborg FC schreef tegen Nieuw-Zeeland historie door als eerste Oranje-speelster ooit een doelpunt op een WK te maken. Haar 1-0 was bovendien een zeer fraaie. Martens, die in 2010 topscorer werd op het EK onder 19, weet in dienst van de Leeuwinnen wel vaker het net te vinden. Na 53 interlands staat ze inmiddels op 21 goals. Manon Melis (28) vormt de derde 'M' van de Oranje-aanval. Met 55 doelpunten is de rechtsbuiten topscorer aller tijden van Nederland. Ze komt evenals Martens in clubverband uit voor Kopparbergs/Göteborg en werd al eens gekozen tot beste speelster van de Zweedse competitie.

De Oranje Leeuwinnen spelen woensdagochtend om 04.00 uur Nederlandse tijd tegen Japan. De winnaar schaart zich bij de laatste acht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen