Spaanse vrouwen eisen vertrek bondscoach na WK-afgang

21 juni 2015, 18:37

Bij de mannen behoort Spanje al jaren tot de absolute wereldtop, maar de vrouwen zitten nog niet op hetzelfde niveau. Het wereldkampioenschap in Canada liep voor de Spaanse vrouwen uit op een enorme deceptie en dat is volgens de spelersgroep vooral de schuld van de bondscoach, Ignacio Quereda.

De 64-jarige Quereda is al 27 (!) jaar bondscoach van de Spaanse vrouwenploeg en volgens de selectie is hij niet langer geschikt voor de functie. "Het is duidelijk dat we ons op een verkeerde manier op dit WK hebben voorbereid", staat te lezen in een open brief, opgesteld door de 23 speelsters uit de WK-selectie. Quereda liet zijn selectie pas vier dagen voor de start van het WK naar Canada reizen en vond het in de twee maanden voor het toernooi niet nodig om oefenwedstrijden te spelen. "Wij denken dat het tijd is om dit hoofdstuk te beëindigen en de benodigde veranderingen door te voeren", is de duidelijke boodschap van de Spaanse vrouwen.

Op het WK eindigde Spanje als laatste in een groep met Costa Rica, Zuid-Korea en Brazilië. Het was voor Spanje de eerste keer dat het deel mocht nemen aan een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen