Colombia moet afwachten na gelijkspel tegen Peru

21 juni 2015, 23:04

Voor Colombia kan het doek vallen in de Copa America. De kwartfinalist van het afgelopen wereldkampioenschap kwam in zijn laatste groepswedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Peru en dreigt daardoor naast een plek in de kwartfinale te grijpen. Het lot van Colombia ligt in handen van Brazilië en Venezuela.

De stand in Groep C van de Copa America na twee speelrondes was bizar te noemen: alle teams hadden drie punten en een doelsaldo van nul. Het enige verschil: Peru en Brazilië scoorden twee keer en kregen er twee tegen, Colombia en Venezuela hadden 1-1 als doelcijfers. Door het 0-0 gelijkspel tussen Peru en Colombia op de laatste speeldag weet Peru zeker dat het, op basis van die doelcijfers, boven Colombia eindigt in de eindrangschikking.

Peru is dus sowieso door, Colombia moet afwachten wat Brazilië en Venezuela doen. Eindigt dit duel in bijvoorbeeld 1-1, 2-2 of 3-3, dan is Colombia het kind van de rekening en eindigt het als laatste in de poule. Levert het duel een winnaar op, dan gaat de verliezer naar huis en eindigt Colombia als derde. In dat geval gaat het, als één van de twee beste nummers drie, met de hakken over de sloot alsnog naar de laatste acht.

Het duel tussen Brazilië en Venezuela in Santiago begint om 23.30 uur Nederlandse tijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen