Pech voor Go Ahead-fans: stadion Boedapest blijft leeg

22 juni 2015, 14:08   Bijgewerkt: 22 juni 2015, 15:36

Supporters van Go Ahead Eagles kunnen fluiten naar een mooi Europees reisje. Bij de return tegen Ferencváros in Hongarije is geen publiek toegestaan in het stadion, meldt de ploeg uit Deventer. Hierdoor is de uitkomst van de Europa League-loting voor Go Ahead Eagles uitgelopen op een enorme deceptie.

Sportief gezien was Ferencváros al een slechte loting voor Go Ahead Eagles, want de Hongaarse ploeg was de sterkst mogelijke tegenstander. Het eindigde dit seizoen als tweede in de Hongaarse competitie en won bovendien de nationale beker. Toch had dat ook zijn charme, want Go Ahead Eagles zou op bezoek mogen in een prachtige stad en een gloednieuw stadion. Een prachtig uitje voor de supporters uit Deventer, dus.

Dat feest gaat echter niet door. Vlak na de loting sijpelde het bericht door dat het stadion in Boedapest, als gevolg van een UEFA-straf wegens racisme, leeg moet blijven tegen Go Ahead Eagles. Dat bericht is inmiddels bevestigd door Go Ahead Eagles. Voorzitter Edwin Lugt spreekt via Twitter van een 'anticlimax'.

De heenwedstrijd tussen Go Ahead en Ferencváros is op 2 juli, de return in Hongarije een week later. De ploeg uit Deventer speelt 'thuis' in Emmen, omdat het eigen stadion niet aan de reglementen voldoet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen