Engeland verrast Noorwegen, ook VS door op WK

23 juni 2015, 07:30   Bijgewerkt: 23 juni 2015, 07:49

Voor Noorwegen, één van de outsiders voor de wereldtitel, zit het wereldkampioenschap in Canada erop. De Noorse vrouwen gingen in de achtste finale onderuit tegen Engeland: 1-2.

Noorwegen, dat in de groepsfase indruk maakte door topfavoriet Duitsland op een gelijkspel te houden, kwam tegen Engeland via Solveig Gulbrandsen op voorsprong. Met nog een half uur te spelen leek Engeland geklopt, zeker gezien het veldoverwicht van de Scandinavische vrouwen, maar twee doelpunten binnen een kwartier zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. Het winnende doelpunt van de Engelse ploeg viel een kwartier voor tijd en werd gemaakt door Lucia Bronze. De speelster van Manchester City schoot van grote afstand raak.

In de kwartfinale speelt Engeland, dat nooit eerder de laatste vier op een WK haalde, tegen gastland Canada. In een andere kwartfinale staan China en de Verenigde Staten tegenover elkaar. Nadat China eerder de achtste finale al winnend afsloot, rekenden de Amerikaanse vrouwen af met Colombia (2-0). Alex Morgan en Carli Lloyd scoorden, vlak voor de openingstreffer miste Abby Wambach een strafschop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen