Oud-bajesklant voetbalt weer: "Het was een kuttijd"

23 juni 2015, 13:57

In de persoon van Shayron Curiel heeft FC Dordrecht komend seizoen een opvallende naam onder contract staan. De voormalig jeugdinternational werd in 2012, toen hij eveneens speler van FC Dordrecht was, veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en vier maanden wegens betrokkenheid bij een gewapende woningoverval. Hij krijgt nu een tweede kans bij de Zuid-Hollandse club en is daar bijzonder blij mee.

In gesprek met RTV Rijnmond vertelt Curiel, die in februari 2012 op de wacht stond toen handlangers van hem studenten in Rotterdam beroofden, over zijn tijd in de gevangenis. "Ik vraag me weleens af hoe het heeft kunnen gebeuren. Het kwam misschien door mijn omgeving. Het was in ieder geval een kuttijd. Je hebt niemand om je heen en je moet je aanpassen aan het leven daar. Als je vrijkomt, moet je je leven weer oppakken."

Curiel kwam eerder vrij en bewees vervolgens bij amateurclubs dat hij nog steeds uitstekend kon voetballen. Topklasser Barendrecht legde hem vast, maar Curiel kon uiteindelijk zelfs weer aan de bak bij FC Dordrecht. Hij heeft voor één jaar getekend, met optie voor nog een jaar. "Ik heb het verziekt. Je zit thuis en dan zie je jongens waar je mee hebt gespeeld mooie transfers maken. Dit is een nieuwe kans en die ga ik pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen