'AZ wint strijd om Almere City-spits Janssen'

25 juni 2015, 13:26

AZ heeft er voor komend seizoen een nieuwe spits bij. De Alkmaarders nemen Vincent Janssen (21) over van Almere City FC, meldt Voetbal International. De jeugdinternational wordt vanmiddag (donderdag) medisch gekeurd en hetzelfde geldt voor Gino Coutinho, de beoogde nieuwe tweede keeper.

Met de komst van Janssen slaat AZ een mooie slag, want ook onder meer PEC Zwolle zat achter de spits aan. Het afgelopen seizoen scoorde Janssen negentien keer voor Almere City FC en mede dankzij hem won de club, zeer verrassend, de tweede periode. Opvallend was verder dat hij maar liefst tien keer een gele kaart kreeg, een extreem hoog aantal voor een aanvaller. In Alkmaar kan hij voor drie jaar tekenen.

Janssen speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Feyenoord. Bij AZ moet hij de concurrentie aangaan met Aron Jóhannsson, die mogelijk de eerste weken van het seizoen mist door zijn deelname aan de Gold Cup, en Robert Mühren. De Gold Cup is het kampioenschap van Noord-Amerikaanse landen.

Coutinho, volgens VI de tweede aanwinst van AZ, komt transfervrij over van Excelsior. De oud-keeper van onder meer PSV en ADO Den Haag wordt in principe reservedoelman, achter Sergio Rochet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen