Martens: "Duidelijk dat Oranje nog stappen moet maken"

Ger
25 juni 2015, 18:00

De Nederlandse voetbalsters zijn na de uitschakeling op het WK weer terug op eigen bodem. Bondscoach Roger Reijners en zijn selectie kwamen donderdagochtend aan op Schiphol. Aanvalster Lieke Martens is trots op de Oranje-ploeg, al beseft ze dat er nog veel werk aan de winkel is.

Nederland worstelde op het WK in Canada om de topvorm te vinden. Als nummer drie van de poule ging Oranje door naar de achtste finales, maar daarin bleek titelverdediger Japan te sterk. "Voor mezelf heb ik een redelijk WK gespeeld, maar ik kijk liever naar het hele team", zegt Martens tegen De Telegraaf. "Ik ben trots op de ploeg, omdat we in elke wedstrijd tot de laatste seconde hebben gevochten. Natuurlijk waren we graag verder gekomen, maar verliezen van Japan is geen schande."

De linksbuiten behaalde zelf de geschiedenisboeken als maakster van het eerste doelpunt van de Oranje-voetbalsters op een WK. "Het is duidelijk dat we nog stappen moeten maken. Zoals Japan speelt, dat willen wij ook. Nauwkeurigheid, rust aan de bal, dat kan aangescherpt worden", weet Martens. "Maar we zitten in de lift en worden steeds beter. Nederland komt eraan, dat voelen we allemaal. We hebben ons goed staande gehouden op ons eerste WK."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen