Guerrero schiet Peru met drie goals naar halve finale

26 juni 2015, 07:29

Voor de tweede opeenvolgende keer staat Peru in de halve finale van de Copa America. Het land bereikte de laatste vier door donderdagavond (lokale tijd) af te rekenen met Bolivia. Paolo Guerrero was de grote man bij Peru, de oud-spits van Bayern en Hamburger SV scoorde drie keer.

De 31-jarige Guerrero, momenteel actief voor het Braziliaanse Flamengo, velde Bolivia al in de eerste helft. Na twintig minuten kopte hij een voorzet van Juan Vargas binnen, drie minuten later stond hij aan het einde van een fraaie counter. Zijn derde doelpunt kreeg de aanvaller min of meer cadeau van tegenstander Danny Bejarano. De Boliviaanse middenvelder zorgde er met een verkeerde pass voor dat Guerrero alleen voor de keeper kwam te staan en deze mogelijkheid op een hattrick liet de routinier niet onbenut.

In de slotfase redde Marcelo Moreno met een benutte penalty de eer voor Bolivia, dat in de groepsfase voor een knappe prestatie gezorgd had door Ecuador en Mexico achter zich te laten. In de halve finale speelt Peru, dat vier jaar geleden in Argentinië derde werd op de Copa America, op gastland Chili.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen