Van Gobbel wordt specialistentrainer bij Feyenoord

1 juli 2015, 12:10

Ulrich van Gobbel krijgt een nieuwe rol binnen de Feyenoord Academy. De voormalig verdediger, het afgelopen seizoen assistent-coach van de D2, wordt specialistentrainer. De 44-jarige Van Gobbel gaat twintig uur per week aan de slag met de verdedigers uit de jeugdopleiding, meldt de Rotterdamse club.

"Deze nieuwe rol past heel goed in mijn straatje. Ik denk dat ik wel een beetje verstand heb van verdedigen", zegt Van Gobbel op Feyenoord.nl. "Ik heb de afgelopen jaren ook gemerkt dat ik mijn kennis kan overbrengen op de jongens en dat ze er iets aan hebben. Voorgaande seizoenen heb ik met veel plezier met een elftal gewerkt, maar ik kom het best tot mijn recht als ik bij meerdere elftallen de verdedigers verder kan helpen."

"De aanstelling van Ulrich als specialistentrainer past in de verdere professionalisering van onze opleiding", vult hoofd jeugdopleiding Damien Hertog aan. "Daarbij focussen we ons steeds verder op training per linie. Zo hebben we op dit moment drie keeperstrainers binnen de opleiding en gaat Roy Makaay als spitsentrainer aan de slag met de aanvallers van de hoogste jeugdteams. We zijn blij dat we met Ulrich nu ook een specialist voor de verdedigers hebben, die kan putten uit zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau."

Tussen 1990 en 1996 en tussen 1997 en 2002 stond Van Gobbel als speler onder contract bij Feyenoord. De razendsnelle verdediger speelde acht keer voor Oranje en behoorde in 1994 tot de WK-selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen