Meijers: "Voel me beetje de Alex Ferguson van Achilles"

1 juli 2015, 12:20

Na een afwezigheid van drie jaar is Eric Meijers weer terug bij Achilles '29, de club waar hij ook tussen 2002 en 2012 als trainer werkte. De coach is blij om terug te zijn op het oude nest.

Vanmiddag (woensdag) staat Meijers weer voor het eerst op het trainingsveld van Achilles '29. "Ik heb er zin in, sta echt te popelen om hier weer te beginnen", laat hij weten aan Omroep Gelderland. "Ik begin aan mijn elfde seizoen. Ik voel me een beetje de Alex Ferguson van Achilles, of de Arsène Wenger. Het boegbeeld van deze club. Achilles is volop in beweging, dat is goed om te zien. Er zijn veel stappen gemaakt met een andere structuur die vandaag in werking is getreden, met een Raad van Commissarissen en een Raad van Toezicht."

"Maar ik maak me vooral druk om het voetballende gedeelte", stelt hij. Achilles '29 traint vanaf dit seizoen meer overdag, in plaats van alleen maar 's avonds. "Samen met Frans Derks hebben we goed geanticipeerd. We hebben heel wat nieuwe gezichten, vooral uit de top van het amateurvoetbal. Daar kunnen we mee verrassen, al is de vraag wel hoe ze het op langere termijn gaan houden. Het is toch een andere belasting dan ze gewend zijn. Het is allemaal ook wat professioneler. We trainen vaker overdag en hebben nu een fysio volledig in dienst, Willem-Jan Sonneveld. Ik ben blij dat het nu echt begint, dit is een prachtige uitdaging", aldus de coach.

Het afgelopen seizoen eindigde Achilles '29 op de achttiende plaats in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen