Koeman is Clyne definitief kwijt aan Liverpool

1 juli 2015, 13:12

De overstap van Nathaniel Clyne naar Liverpool is afgerond. De ploeg bevestigt woensdag via de officiële kanalen de komst van de verdediger, die overkomt van Southampton. Hij is alweer de zesde aanwinst van Liverpool deze zomer, na James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez en Roberto Firmino.

De 24-jarige Clyne speelde sinds 2012 voor Southampton en was het afgelopen seizoen een belangrijke pion in het elftal van manager Ronald Koeman. Met Clyne achterin wist Southampton zich, zeer verrassend, te plaatsen voor de Europa League. In november 2014 debuteerde hij in de nationale ploeg van Engeland.

Overigens heeft Clyne zijn eerste doelpunt op Anfield Road al gemaakt. De verdediger was vorig seizoen trefzeker in de uitwedstrijd van Southampton tegen Liverpool, door de thuisploeg met 2-1 gewonnen.

Het is zeker niet de eerste keer dat Liverpool een versterking vindt bij Southampton. Een jaar geleden plukte het met Adam Lallana, Dejan Lovren en Rickie Lambert al drie spelers weg uit het St Mary's Stadium.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen