'Nog drie duels Willem II in seizoen 2009/2010 verkocht'

3 juli 2015, 07:24   Bijgewerkt: 3 juli 2015, 11:43

Het matchfixingschaal rond Willem II blijkt een stuk groter te zijn dan aanvankelijk gedacht. Nadat De Volkskrant eerder al naar buiten bracht dat de verloren wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax 'verkocht' waren, meldt de krant nu hetzelfde over de competitieduels tegen FC Utrecht (1-0), Sparta (2-1) en NAC (4-0).

Naast de genoemde drie uitwedstrijden in de Eredivisie, die dus verloren werden, zou ook het bekerduel met Roda JC Kerkrade in 2008 verkocht zijn. De Tilburgers gingen met 1-0 onderuit met de Limburgers.

De spil in het schandaal zou de al eerder genoemde Ibrahim Kargbo zijn. De Volkskrant zegt in het bezit te zijn van e-mails tussen de voetballer uit Sierra Leone, nota bene voormalig aanvoerder van Willem II, en matchfixers. Ook de naam van Maikel Aerts, voormalig keeper van de Tricolores, wordt genoemd in het verhaal.

De KNVB hoopt dat de waarheid boven tafel komt: "De voetbalsupporters moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze zien echt is. Als dat niet het geval is geweest, moet ze dat ook eerlijk worden verteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen