Go Ahead-preses sneert via Twitter naar 'azijnzeikers'

3 juli 2015, 07:53

Go Ahead Eagles zette donderdag een keurige prestatie neer door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Ferencváros. Vooraf werd gesteld dat de deelname aan de ploeg uit Deventer aan de Europa League vooral slecht voor het Nederlands voetbal was en daar stoorde preses Edwin Lugt zich flink aan, bleek na afloop van het duel. Via Twitter haalde de voorzitter op opvallende wijze zijn gram.

"Zo, dat is in ieder geval al één punt meer dan FC Utrecht vorig jaar. Hoezo slecht voor de Nederlandse ranking?", twitterde hij na het 1-1 gelijkspel. Het bericht leidde tot ontstemde reacties van FC Utrecht-fans, die er bovendien op wezen dat het feitelijk onjuist was. FC Utrecht pakte twee jaar geleden namelijk ook één punt in Europa, tegen het Luxemburgse Differdange. "Het was niet als zodanig bedoeld, excuses. Meer reactie op al die azijnzeikers die het GAE niet gunnen", reageerde Lugt op een boze tweet van een Utrechter. Lugt zag zijn fout al snel in: "Heb al gemeld dat het niet juist was. Zijn echter klaar met iedereen die stelt dat Go Ahead Eagles vanwege Nederlandse ranking niet in Europa hoort", zei hij in reactie op een andere Utrecht-fan.

Lugt heeft zijn ongelukkige bericht op Twitter inmiddels verwijderd. Zijn club, Go Ahead, mag volgende week in Hongarije gaan proberen om de tweede voorronde van de Europa League te bereiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen