Sankoh naar Roda: "Uitgroeien tot een leider in Kerkrade"

6 juli 2015, 17:25

Gibril Sankoh speelde met FC Groningen vijf jaar lang in de Eredivisie, maar ging daarna aan de slag in Duitsland en China. Vandaag (maandag) werd bekend dat de 32-jarige verdediger terugkeert in de Eredivisie, bij Roda JC. Sankoh is blij dat hij weer in Nederland gaat spelen, zo geeft hij aan tegen Voetbal International.

Hij speelde voor het Chinese Henan Jianye, waar zijn contract afgekocht werd. Hij was de afgelopen periode op proef bij Groningen, maar dat leidde tot niets. "Ik voel me sterk en wil Roda helpen om in de Eredivisie te blijven", zegt hij. "Ook heb ik een heel goed gevoel overgehouden aan mijn gesprek met trainer Darije Kalezic. In China werd ik vorig seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij mijn club en was ik aanvoerder. Bij Roda hoop ik met mijn ervaring ook uit te groeien tot een leider."

Sankoh is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. "Ik heb leuke jaren gehad in China, maar na al die tijd in het buitenland wilde ik terug naar huis en weer samen zijn met mijn gezin. Daarbij is het niveau van het Chinese voetbal niet zo slecht, er lopen aardige namen rond, maar zijn veel dingen lang niet zo professioneel georganiseerd als in Europa."

Sankoh is de derde zomeraanwinst van Roda JC. Eerder werden Jens van Son en Santiago Palacios al vastgelegd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen