AZ haalt 'één van de grootste talenten van IJsland'

9 juli 2015, 10:54

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Jónatan Ingi Jónsson. De 16-jarige aanvaller uit IJsland heeft in het AFAS Stadion een contract tot de zomer van 2018 getekend. De jeugdinternational komt over van FH Hafnarfjördur, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al deel uitmaakte van de A-selectie.

"Ik ben hier heel blij mee", aldus Jónsson, die een Belgische moeder heeft en de Nederlandse taal al machtig is, op de officiële website van AZ. "Het was altijd al mijn droom om een contract te tekenen bij een profclub. Ik heb er vertrouwen in dat dit de juiste vervolgstap is in mijn carrière. AZ voelt als één grote familie en heeft daarnaast de beste jeugdopleiding van Nederland. Dat laatste heeft zeker meegespeeld in mijn keuze."

"Jónatan staat bekend als één van de grootste talenten van IJsland", reageert Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij AZ. "Het voetbal in dat land zit in de lift. Kijk alleen al naar de resultaten in de EK-kwalificatiereeks. Dit succes komt mede door spelers die bij AZ zijn doorgebroken zoals Kolbeinn Sigthórsson, Aron Gunnarsson en Johann Berg Gudmundsson. Net als onze huidige spelers Viktor Einarsson en Alexander Sigurdarson kan Jónatan de volgende in dat rijtje worden."

"Jónatan Jónsson is een linksbenige buitenspeler, die ook op het middenveld uit de voeten kan", omschrijft Stewart de aanwinst. "Hij is lichtvoetig en technisch zeer vaardig. Daarnaast is hij explosief in zijn acties. Het zegt veel dat hij al op 16-jarige leeftijd bij het eerste van Hafnarfjördur betrokken was. Bij AZ kan hij zich de komende jaren verder ontwikkelen richting het eerste elftal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen