Albanië krijgt overwinning van 'droneduel' toegewezen

Ger
10 juli 2015, 12:55   Bijgewerkt: 10 juli 2015, 13:01

De 'dronewedstrijd' tussen Servië en Albanië is door het internationaal sporttribunaal CAS uitgeroepen tot een 0-3 zege voor het uitspelende land. Het duel ontspoorde op 14 oktober 2014 toen een drone met een vlag van Groot-Albanië boven het speelveld vloog. Woedende supporters van Servië betraden daarop de grasmat en zochten de confrontatie met de Albanese internationals, die tijdens hun vlucht naar de kleedkamer met allerlei voorwerpen werden bekogeld.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden werd de EK-kwalificatiewedstrijd definitief gestaakt. Dick Advocaat was destijds bondscoach van het thuisland. De UEFA besloot Servië een 3-0 overwinning toe te kennen, terwijl dat land ook een aftrek van drie punten kreeg. De Europese voetbalbond koos voor deze uitslag omdat de internationals van Albanië zouden hebben geweigerd het duel uit te spelen. Het CAS heeft die beslissing nu herzien. Wel moet de Albanese voetbalbond 100.000 euro boete betalen vanwege de drone.

De puntenaftrek van Servië wordt door het sporttribunaal aangehouden. Daarnaast moet de Servische voetbalbond 100.000 euro boete betalen en de volgende twee wedstrijden achter gesloten deuren afwerken. Door de 0-3 uitslag komt Albanië in de EK-kwalificatiecyclus evenals Denemarken op tien punten. Servië staat nu op -2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen