Real Madrid en FC Porto akkoord over Casillas

11 juli 2015, 23:03   Bijgewerkt: 12 juli 2015, 01:44

Iker Casillas trekt na 25 jaar de deur van het Estadio Santiago Bernabéu achter zich dicht. Real Madrid meldt zaterdag via de officiële kanalen dat het met FC Porto een akkoord heeft bereikt over een transfer van de 34-jarige Spaanse keeper.

Casillas debuteerde in 1999 in het eerste elftal van Real Madrid, de club waar hij negen jaar eerder als 9-jarige jongen in de jeugdopleiding terecht kwam. De sluitpost was jarenlang de vaste doelman van de Spaanse grootmacht en groeide uit tot één van de beste keepers ter wereld.

Onder José Mourinho raakte Casillas in het seizoen 2012/2013 echter zijn basisplek kwijt. Ook Carlo Ancelotti, de opvolger van Mourinho, deed in zijn eerste jaar amper een beroep op hem. Afgelopen jaargang was Casillas wel weer de eerste keeper van Real Madrid, desondanks gaan beide partijen nu uit elkaar. Dit omdat David De Gea van Manchester United naar verluidt in beeld is bij Real Madrid.

Casillas speelde 725 wedstrijden voor Real Madrid. Met de club won hij onder meer vijf keer de landstitel, twee keer de Copa del Rey, drie keer de Champions League en twee keer het WK voor clubs. Casillas behoorde ook tot de gouden generatie van Spanje, die in 2008 en 2012 Europees kampioen werd en in 2010 met de wereldtitel aan de haal ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen