Bergwijn valt op bij PSV: "Je moet je kansen pakken"

12 juli 2015, 12:54

Steven Bergwijn liet zich zaterdag gelden bij PSV, in de met 3-2 verloren oefenwedstrijd tegen FC Basel. De pas 17-jarige aanvaller speelde prima en wist zelfs de openingstreffer te verzorgen tegen de Zwitsers. De jongeling wil dit seizoen doorbreken in de Eindhovense hoofdmacht.

"Ik wil me elke wedstrijd laten zien. Je moet gewoon je kansen pakken", zegt de ambitieuze Bergwijn in De Telegraaf. "Mijn doel is om vast bij het eerste komen. Het geeft vertrouwen, dat bij PSV tegenwoordig jonge spelers kansen krijgen. Dan gaat het erom dat je de kansen ook pakt", aldus de aanvaller, die vaak naar binnen snijdt en schiet. "Ik houd er niet van om aan de buitenkant te blijven staan en kom graag naar binnen."

De naar Manchester United vertrokken Memphis Depay is het grote voorbeeld van Bergwijn. Depay noemde zijn mogelijke opvolger aan het einde van vorig seizoen een 'heel groot talent' en dat vindt Bergwijn een mooi compliment. "Het is natuurlijk mooi als zo'n speler dat zegt. Dat geeft ook vertrouwen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen