'Sanogo stemt in met tijdelijke overstap naar Ajax'

14 juli 2015, 07:22   Bijgewerkt: 14 juli 2015, 07:53

Yaya Sanogo lijkt de nieuwe spits van Ajax te gaan worden. Volgens De Telegraaf heeft de 22-jarige aanvaller zijn jawoord gegeven aan de Amsterdamse club. Als de medische keuring zonder problemen verloopt, kan Sanogo nog deze week worden gepresenteerd als nieuwe aanwinst.

Ajax neemt Sanogo op huurbasis over van Arsenal. In het huurcontract is geen optie tot koop bedongen, weet de krant. Dit is mede gedaan omdat de Amsterdammers nog altijd veel vertrouwen hebben in Richairo Zivkovic, die komend seizoen op huurbasis uitkomt voor Willem II. Naar verluidt stond Sanogo ook in de belangstelling van Lille OSC, maar kiest de Franse aanvaller voor Ajax met het oog op de Champions League-deelname. Aan het eind van deze maand, over twee weken, moet de club aan de bak in de voorronde van de CL.

De staat van dienst van Sanogo is allesbehalve indrukwekkend. Het laatste officiële doelpunt van de voormalig Frans jeugdinternational dateert van het seizoen 2011/2012, sindsdien kwakkelde hij vooral met blessures. Het afgelopen seizoen kwam Sanogo op huurbasis uit voor Crystal Palace, waarvoor hij niet scoorde.

Maandagavond werd bekend dat Ajax ook Amin Younes wil aantrekken, een buitenspeler van Borussia Mönchengladbach. Voor de 21-jarige Duitser ligt een driejarig contract klaar in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen