Haller weet het zeker: "Sanogo aanwinst voor Ajax"

15 juli 2015, 07:55

Sébastien Haller is ervan overtuigd dat Ajax er goed aan doet om Yaya Sanogo binnen te halen als nieuwe spits. Beide aanvallers zijn afkomstig uit de opleiding van AJ Auxerre en Haller is in De Telegraaf vol lof over Sanogo. Ajax kan de fysiek sterke aanvaller voor één seizoen huren van Arsenal.

Haller is zeker van zijn zaak: "Yaya Sanogo is een aanwinst voor Ajax", stelt hij. "Ik ken Yaya van mijn tijd bij Auxerre. Hij speelde een categorie hoger dan ik, maar we hebben meerdere keren samen getraind en gespeeld. Yaya is een complete spits. Hij kan dribbelen, heeft een goed schot en kan doelpunten maken. Daarom denk ik ook dat hij goed bij Ajax en in de eredivisie past. Hij beschikt over datgene wat in deze competitie wordt gevraagd. Daarnaast heeft hij in Engeland al op een hoog niveau getraind en gespeeld."

De spits van FC Utrecht, afgelopen half jaar uitgegroeid tot een revelatie in de Eredivisie, is blij met de komst van Sanogo. "Het is voor mij niet eens zo speciaal dat twee jeugdspitsen van Auxerre in de eredivisie spelen. Maar dat er steeds meer Franse spelers die ik ken naar Nederland komen, maakt het wel bijzonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen