FC Basel opent competitie met zege op Messaoud

19 juli 2015, 17:45

In Nederland begint de competitie pas over drie weken, maar in Zwitserland is het seizoen 2015/2016 al van start gegaan. FC Basel, de kampioen van de afgelopen zes seizoenen, opende met een probleemloze zege. FC Vaduz uit Liechtenstein, de nieuwe club van Ali Messaoud (foto), werd met 2-0 verslagen.

Messaoud, deze zomer overgekomen van Willem II, had met zijn team weinig in te brengen tegen FC Basel. Voor eigen publiek kwam de landskampioen al na tien minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Delgado, tien minuten voor tijd viel de beslissende tweede goal. Messaoud had vlak daarvoor het veld verlaten.

FC Thun en Grasshoppers, twee clubs met een verleden in de Champions League, maakten er een spektakel van in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Halverwege was het 1-5 voor Grasshoppers, na de pauze kwam Thun terug. Van 1-5 werd het 3-5, maar verder kwam de thuisploeg niet.