Spanje -19 neemt revanche op Rusland en wint EK

19 juli 2015, 22:24

Spanje is winnaar geworden van het EK voor spelers tot negentien jaar. In Griekenland wonnen de Spaanse talenten in de finale van Rusland, waarvan het eerder in de groepsfase verloren had. In het Municipal Stadium of Katerini werd het 2-0, door goals van Borja Mayoral en Matías Nahuel Leiva.

Spanje en Rusland zaten allebei in Groep B, met Oranje. Omdat Spanje in de derde wedstrijd Nederland op 1-1 wist te houden, moest Oranje naar huis. Spanje, Rusland, Nederland en ook Duitsland hadden in de groepsfase vier punten gepakt. Oranje won van Rusland met 1-0, maar verloor van Duitsland. Op basis van het doelsaldo mochten Spanje en Rusland door, het onderlinge duel in de groepsfase eindigde in 3-1 voor de Russen. In de halve finale won Rusland overtuigend van Griekenland (4-0), Spanje zette Frankrijk met 2-0 opzij.

Door zijn doelpunt in de finale werd Borja Mayoral met drie goals topscorer van het toernooi. Pelle van Amersfoort van sc Heerenveen eindigde op een gedeelde tweede plaats met twee doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen