Amper PSV-fans naar JC Schaal: "Het leeft totaal niet"

20 juli 2015, 17:05

Het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt afgewerkt in een grotendeels leeg stadion. Landskampioen PSV neemt het op zondag 2 augustus op tegen bekerwinnaar FC Groningen en met name in Eindhoven is de belangstelling voor de wedstrijd minimaal. Pas 1.100 PSV-fans kochten tot dusver een kaartje, meldt het Dagblad van het Noorden. FC Groningen heeft 3.400 tickets kunnen slijten aan de eigen achterban.

Bij Omroep Brabant reageert voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV op de povere belangstelling vanuit Eindhoven. Hij maakt duidelijk dat PSV-supporters niet zitten te wachten op de wedstrijd tegen de bekerhouder. "De Johan Cruijff Schaal is een gemaakte prijs en leeft totaal niet bij de achterban. We hebben 2.900 plaatsen voor het PSV-vak geclaimd. Ik denk wel dat die uiteindelijk vol zal komen."

Om het stadion toch enigszins vol te krijgen, kunnen amateurvoetballers voor een zeer lage prijs een kaartje voor de wedstrijd in de Amsterdam ArenA kopen. Dat supporters van PSV en FC Groningen wél de volle buit moeten betalen, vindt Timmersmans vreemd. "Kaarten worden door de KNVB voor een appel en een ei uitgereikt. Het steekt supporters dat zij wél het volle pond voor zo'n kaartje moeten betalen", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen