Aanvoerder Gouweleeuw: "Probeer een voorbeeld te zijn"

22 juli 2015, 14:28

Jeffrey Gouweleeuw is sinds deze zomer de aanvoerder van AZ. Hij neemt de band over van Nemanja Gudelj, die naar Ajax vertrokken is. Het kwam voor Gouweleeuw niet als een verrassing dat coach John van den Brom hem benoemde tot captain, maar trots is de centrale verdediger wel.

"Ik zit hier nu twee jaar, heb altijd alles gespeeld en ben belangrijk geweest. Op een gegeven moment zie je het wel een beetje aankomen, maar het is altijd afwachten tot je bevestiging krijgt van de trainer. Het is natuurlijk een vorm van waardering", zegt Gouweleeuw op AZ.nl over zijn aanvoerderschap.

Als aanvoerder moet Gouweleeuw AZ op sleeptouw gaan nemen. "Onze groep is zó jong, dat heb ik nog nooit meegemaakt. In mijn begintijd bij Heerenveen was ik de enige jongen onder de twintig, terwijl de rest ouder dan 25 was. Nu is het bijna zeldzaam als je nog een jongen van dertig in je team hebt. Ik probeer een voorbeeld te zijn voor de jonge jongens. Je ziet vaak dat zo'n jonge groep wisselvallig is, dan moet jezelf degene zijn waar ze zich aan kunnen optrekken. Ik denk dat ik daar vorige jaar al mee ben begonnen."

De eerste officiële wedstrijd van AZ met Gouweleeuw als aanvoerder is volgende week donderdag, in de Europa League tegen Istanbul BB. Een lastige klus, denkt de verdediger. "Ik verwacht dat het zware wedstrijden voor ons worden. Ik heb wat Turkse vrienden die me een beetje over de ploeg hebben geïnformeerd. Het is een goed team met veel ervaring en fysieke kracht. Het tegenovergestelde van ons. Voetballend moeten wij beter zijn, dus we moeten zorgen dat we niet in de duels komen. De groepsfase halen is de eerste doelstelling. We hebben twee jaar geleden gezien hoe mooi het was om uiteindelijk de kwartfinale tegen een club als Benfica te halen. Dat soort wedstrijden wil je spelen, dus we gaan zeker voor de groepsfase."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen