Transfer duurste Belg ooit naar Liverpool beklonken

22 juli 2015, 22:19   Bijgewerkt: 22 juli 2015, 22:24

Wat de afgelopen dagen al zwaar in de lucht hing, is woensdagavond officieel geworden: Christian Benteke maakt de overstap van Aston Villa naar Liverpool. De club uit de Beatles-stad legt naar verluidt ongeveer 46 miljoen euro neer voor de Belgische spits, die een meerjarig contract getekend heeft op Anfield Road. Het maakt hem de duurste speler uit België ooit.

Liverpool maakt wereldkundig dat Benteke een verbintenis voor meerdere seizoenen getekend heeft, maar het is niet duidelijk om hoeveel jaren het gaat. De 24-jarige spits heeft reeds een medische keuring met succes doorlopen. De krachtige spits zal zich nog niet bij zijn nieuwe ploeggenoten voegen op het trainingskamp in Oceanië en Azië.

De Belg stond nog twee seizoenen onder contract bij Villa, waardoor Liverpool het volle pond moest betalen. Het enorme bedrag van 46 miljoen euro was als afkoopsom opgenomen in het contract van Benteke bij de club uit Birmingham. Op Anfield is geld voor hem vrijgekomen door de verkoop van Raheem Sterling aan Manchester City.

Benteke werd in 2012 voor ruim 10 miljoen euro door Villa overgenomen van Genk. De spits maakte naam in de Premier League, met 49 doelpunten in 101 optredens voor Villa.

Foto: Liverpool

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen