Celtic, Poepon, Luijckx en Breeveld door in CL-voorronde

22 juli 2015 – Celtic heeft zich ruimschoots gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Champions League. Dat deed de kampioen van Schotland ten koste van het IJslandse Stjarnan. Met Virgil van Dijk en de in Nederland geboren Nadir Çiftçi in de startopstelling won Celtic de return in IJsland met 1-4, door treffers van Nir Biton, Charlie Mulgrew, Leigh Griffiths en Stefan Johansen. Het heenduel was al met 2-0 gewonnen.

Celtic, Poepon, Luijckx en Breeveld door in CL-voorronde

Ook Rydell Poepon en Kees Luijckx zijn in de race gebleven. Poepon zat de hele wedstrijd op de bank bij Qarabag, maar zag zijn ploeg ten koste van Rudar (0-0 en 0-1) naar de derde CL-voorronde gaan. Basisspeler Luijckx ging met Videoton FC door ten koste van The New Saints. Een doelpunt in de verlenging, de 1-1, gaf de doorslag. Vorige week had Videoton namelijk met 1-0 gewonnen.

Voor Ryan Koolwijk en Gino van Kessel zit het CL-avontuur erop. Met AS Trencín wisten zij wel met 2-3 te winnen bij het Steaua Boekarest van landgenoot Nicandro Breeveld, maar dat was wegens het 2-0 verlies van vorige week niet genoeg. Koolwijk, Van Kessel en Breeveld hadden een basisplaats.

UEFA Champions League

gerelateerd