Club Brugge leent doelman Bolat van FC Porto

Ger
23 juli 2015, 13:57

Sinan Bolat wordt bij Club Brugge de opvolger van de naar Valencia vertrokken Mathew Ryan. De 26-jarige doelman wordt voor een jaar gehuurd van FC Porto. Bolat, die in België al uitkwam voor Standard Luik en Racing Genk, moet bij Club Brugge de concurrentie aangaan met Sebastien Bruzzese.

De voorbije twee seizoenen werd Bolat uitgeleend aan Kayserispor en Galatasaray. "Ik speelde weinig, maar toch ben ik een completere doelman geworden en de buitenlandse ervaringen hebben me ook als mens veel bijgebracht", zegt de keeper op de website van Club Brugge. "Dit is een unieke mogelijkheid. Ik kijk er naar uit om me snel te integreren in de groep en de strijd aan te gaan om mijn plek in het elftal te verdienen."

Coach Michel Preud'homme is al langer een fan van Bolat. "Met hem erbij hebben we alvast twee volwaardige doelmannen die onderling kunnen strijden voor hun plaats onder de lat. In mijn gesprekken met Sinan merkte ik zijn gretigheid op, hij is gemotiveerd om hier te slagen." Club Brugge heeft de mogelijkheid om Bolat na dit seizoen definitief over te nemen van Porto.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen