NAC-selectie afgetuigd: "Zijn helemaal naar de kloten"

24 juli 2015 – De vermoeidheid zal er wel flink in zitten bij de selectie van NAC Breda. De spelers van de Brabantse Jupiler League-club hebben namelijk een paar helse dagen achter de rug. In het kader van teambuilding werd de spelersgroep van de Bredanaars getraind door commando's. Achter de schermen had coach Robert Maaskant dit plannetje gesmeed. De bedoeling: "Dat je lichaam meer kan dan dan je denkt en ze moesten echt 'NOAD' ('Nooit Opgeven Altijd Doorzetten') leren, een deel van de clubnaam van NAC."

NAC-selectie afgetuigd: "Zijn helemaal naar de kloten"

Op dinsdagavond mochten de spelers gaan stappen in Antwerpen, maar op woensdag en donderdag kwamen ze voor een verrassing te staan. Met een geblindeerde bus werden ze naar een 'geheime' kazerne vervoerd. "Die gasten hadden een nacht doorgehaald en dachten dat ze die middag vrij waren", zegt Maaskant tegen Omroep Brabant. "Niet dus, ze zijn helemaal naar de kloten gegaan. We zijn namelijk zestien uur aan een stuk doorgegaan", aldus de NAC-trainer.

De trainingen waren slopend, als we Maaskant moeten geloven. "Ze moesten naar het bos marcheren en daar een tentenkamp bouwen. Terwijl een groepje heel primitief, met potjes en pannetjes, op een kampvuur het eten klaarmaakte, moest een ander groepje wachtlopen", stelt de oefenmeester. De spelers mocht om één uur 's nachts heel kort slapen. "Een uur later werden ze alweer gewekt. Ze moesten heel de nacht kuilen graven, hout sprokkelen en dat soort dingen. Om vijf uur in de ochtend moesten ze het kamp afbreken en werd er weer naar Breda gemarcheerd. Daar hebben we ze met z'n allen in een buitenzwembad gegooid. Eigenlijk hadden we daarna nog een programma voor ze, maar dat hebben we maar geschrapt. Ze zaten er helemaal doorheen", lacht Maaskant.  

"Het was echt heel zwaar", bromt verdediger Kenny van der Weg, die toch wel te boek staat als een bikkel. "We hebben gewoon ook twee nachten niet geslapen, dus dan weet je wel hoe je je voelt. Het was leuk om een keer te weten wat die militairen doen, maar wat mij betreft hoeft het niet nog een keer. Het was in ieder geval leerzaam en goed voor het groepsproces. Je moet elkaar helpen en niet laten stikken." 

Eredivisie

gerelateerd