Real Sociedad laat Finnbogason naar Olympiakos gaan

24 juli 2015, 20:22

Real Sociedad is na één seizoen al uitgekeken op Alfred Finnbogason. De aanvaller uit IJsland, in het shirt van sc Heerenveen één van de beste spitsen van de Eredivisie, vertrekt op huurbasis naar Olympiakos Piraeus. Daar hebben beide clubs een principe-akkoord over bereikt, meldt Sociedad.

Een jaar geleden nam Real Sociedad Finnbogason over van sc Heerenveen, een transfer waar volgens diverse media ongeveer acht miljoen euro mee gemoeid was. De Baskische club dacht een topspits in huis te hebben gehaald, want Finnbogason maakte de jaren daarvoor furore in Friesland en bij de nationale ploeg van IJsland. Bij sc Heerenveen scoorde hij in zijn eerste seizoen 24 keer, een jaar later wist hij zelfs 29 keer het net te vinden. Hiermee werd hij topscorer van de Eredivisie, maar in Spanje was hij aanmerkelijk minder trefzeker. In de sterke Primera Division kwam de 26-jarige aanvaller niet verder dan twee competitiegoals.

Als Finnbogason door de medische keuring komt bij Olympiakos, kan de deal worden afgerond. Real Sociedad meldt op haar website dat de Griekse club een optie tot koop bedongen heeft in het contract.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen