Herboren Barazite: "Ik kan de speler zijn die ik ben: een 9,5"

24 juli 2015, 23:01

FC Utrecht verloor vrijdag in een oefenwedstrijd met 3-2 van Derby County, maar één man zal in ieder geval niet ontevreden zijn over zijn optreden. Nacer Barazite begon in de basis en scoorde beide Utrechtse goals, waarvan één vanaf elf meter. Hij verkeert in de vorm van zijn leven, laat hij weten op de clubsite.

De inmiddels 25-jarige Barazite stond jaren te boek als groot talent, maar mede door blessures stokte zijn ontwikkeling. Zijn eerste seizoen bij FC Utrecht liep daardoor uit op een teleurstelling, maar nu is de aanvaller fysiek én mentaal topfit. Dit voorjaar drong tot hem door wat er moest gebeuren. "Het was een kwestie van de knop omdraaien. Ik besloot de hele zomer door te trainen, terwijl andere spelers vakantie hadden. Ik heb echt doorgeknald. Daar pluk ik nu de vruchten van", zegt de oud-spits van Arsenal en Austria Wien.

"Op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: 'je hebt twee opties: óf je gaat knokken, óf je kunt net zo goed je voetbalschoenen opbergen'. Ik heb voor optie één gekozen. Nu kom ik fluitend naar de club. En dan gaat mijn telefoon weg, hè. Dan gaat alles weg. Dan is het alleen maar voetbal. Maximaal gaan, honderd procent inzet. En ik heb daar plezier in", vervolgt hij. De Arnhemmer voelt zich als een vis in het water in het vernieuwde FC Utrecht, dat onder coach Erik ten Haag een soort 5-3-2 speelt. Barazite stond tegen Derby County voorin met Sebastien Haller, de revelatie van het afgelopen seizoen. "Ik voel me heerlijk in dit systeem, waarin ik de speler kan zijn die ik ben: een 9,5, dus tussen een spits en een aanvallende middenvelder in. Het is perfect voor mij. Al zeg ik er ook bij: in een ander systeem zou ik ook prima uit de voeten kunnen, hoor", benadrukt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen