Kluivert met Curaçao tegen El Salvador in WK-kwalificatie

25 juli 2015, 18:12

Curaçao gaat het niet eenvoudig krijgen in de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Bij de loting in het Russische St. Petersburg werd de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert gekoppeld aan El Salvador, dat deze maand op de Gold Cup in de groepsfase Costa Rica op een gelijkspel (1-1) hield.

El Salvador bereikte de kwartfinale van de Gold Cup net niet, als slechtste nummer drie greep het net naast een plek bij de laatste acht. Het pakte twee punten in drie groepsduels, tegen Canada en Costa Rica werd het gelijk en van het verrassende Jamaica werd met 1-0 verloren. Twee keer nam El Salvador deel aan een wereldkampioenschap voetbal, de laatste keer was in 1982. Toen sneuvelde het in de eerste ronde.

Mocht Curacao de tweestrijd met El Salvador winnen, dan komt het daarna in een groep terecht met Mexico, Honduras en de winnaar van de wedstrijd tussen Canada en Belize. In deze poule is een plek bij de eerste twee vereist om door de dringen tot de volgende, en tevens laatste, ronde van de kwalificaties.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen