Groningen ziet kapitein van schip definitief vertrekken

27 juli 2015, 16:57

Maikel Kieftenbeld is komend seizoen definitief niet meer in het shirt van FC Groningen te bewonderen. De bekerwinnaar maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat de 25-jarige aanvoerder naar Engeland verkast. De middenvelder gaat aan de slag bij Birmingham City, dat de gelimiteerde transfersom betaalt die vorig jaar was overeengekomen bij de contractverlenging van Kieftenbeld

De captain heeft zodoende zijn avontuur in Engeland pakken. Hij gaat spelen in het Championship, waarin Birmingham afgelopen seizoen als tiende eindigde. Kieftenbeld speelde in totaal 171 officiële wedstrijden voor Groningen, waarvoor hij vier keer trefzeker was. De controleur had al een persoonlijk akkoord bereikt met zijn nieuwe werkgever uit Engeland.

Kieftenbeld werd in 2010 overgenomen van Go Ahead Eagles. Hij startte als rechtsback en groeide in Euroborg uit tot centrale middenvelder én aanvoerder. Manager technische zaken Peter Jeltema van Groningen gunt Kieftenbeld zijn droomtransfer, maar vindt het wel een onaangename verrassing. "Maikel heeft met zijn ontwikkeling en ervaring de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gekregen binnen FC Groningen en was de afgelopen twee seizoenen als aanvoerder een zeer wezenlijk onderdeel van de sportieve successen van de club. Maikel was echter meer dan alleen een zeer gewaardeerde aanvoerder."

Het vertrek van Kieftenbeld kwam voor Jeltema als een donderslag bij heldere hemel. "We hebben sinds afgelopen weekeinde de voorbereiding erop zitten, staan aan de vooravond van de strijd om de Johan Cruijff Schaal en over twee weken begint de competitie. In die fase wil je zeker niet je aanvoerder verliezen. Aan de andere kant weet je dat het zo werkt en het transferwindow is nog tot 1 september geopend. Dat biedt ons dus op onze beurt nog mogelijkheden om ons weer te versterken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen