Ook Drogba (37) gaat in Noord-Amerika aan de slag

27 juli 2015, 23:10

Didier Drogba gaat voor een avontuur in Canada. Montreal Impact maakt maandagavond via de officiële clubkanalen bekend dat de 37-jarige Ivoriaan neergestreken is bij de MLS-club. Het nodige papierwerk moet nog worden afgerond, maar dat komt in orde. Zodoende trekt Drogba, in navolging van spelers als David Beckham, Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, Frank Lampard, David Villa en Steven Gerrard, naar Noord-Amerika.

Drogba trok deze zomer de deur achter zich dicht bij Chelsea, waar hij tussen 2004 en 2012 en in het seizoen 2014/2015 tot maar liefst 381 officiële optredens (164 goals, 88 assists) kwam. Na vier landstitels, vier FA Cups en drie League cups ging hij voor een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij dus in Canada gevonden. "Het is een eer om hem bij Impact te verwelkomen", zegt Joey Saputo, de voorzitter van de nieuwe club van Drogba.

"Ik merkte tijdens de gesprekken dat Drogba hier graag naartoe wilde komen", gaat Saputo verder. "Dit is een van de belangrijkste dagen in de clubhistorie. Dit is in alle opzichten goed voor de club", stelt de voorzitter. Drogba speelde naast Chelsea ook voor En Avant de Guingamp, Olympique Marseille, Shanghai Shenhua en Galatasaray.

Drogba werd in 2006 en 2009 benoemd tot Afrikaans voetballer van het jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen