Jonathas (ex-AZ) volgt Finnbogason op bij Sociedad

27 juli 2015, 23:39

Real Sociedad nam afgelopen week afscheid van Alfred Finnbogason, die op huurbasis bij het Griekse Olympiakos gestald werd. De oud-spits van sc Heerenveen wordt in San Sebastián vervanger door een andere bekende van de Eredivisie. De Braziliaan Jonathas, oud-speler van AZ, heeft een vijfjarige verbintenis getekend bij de Spaanse club.

Finnbogason werd met hoge verwachtingen gepresenteerd bij Sociedad, maar de IJslandse spits kon deze absoluut niet waarmaken in de Primera División. Waar hij bij Heerenveen nog met 29 doelpunten in een seizoen topscorer werd in de Eredivisie, wist hij in Spanje slechts tweemaal te scoren in 23 optredens. Hij was overbodig geworden en werd zodoende verhuurd aan Olympiakos.

De 26-jarige Jonathas kwam in het verleden anderhalf jaar uit voor AZ, dat hem tijdens het seizoen 2010/2011 naar Brescia liet vertrekken. Na periodes bij Latina en Pescara kwam hij terecht bij Elche CF. Daar zag hij het licht, aangezien hij veertien treffers maakte in de Primera División. Dat bleef niet onopgemerkt bij Sociedad, dat de Braziliaan dus aan boord heeft gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen