Makaay kon naar Ajax: "Van Gaal was heel teleurgesteld"

28 juli 2015, 14:33

Vijf jaar nadat hij als Feyenoorder zijn carrière beëindigde, heeft Roy Makaay onthuld dat hij al heel vroeg in zijn loopbaan Ajacied had kunnen worden. In 1995, vlak nadat Ajax de Champions League gewonnen had, vroeg toenmalig coach Louis van Gaal de spits om naar Amsterdam te komen. Hij bedankt voor de eer.

"Ik werd die zomer gebeld door Louis van Gaal dat hij bij me thuis wilde komen om te praten over Ajax. Hij wilde me leren kennen en vertelde waarom hij me wilde. Na zijn bezoek moest ik hem trouwens nog uitleggen hoe hij daarna naar Chris van der Weerden moest rijden, want die wilde hij ook hebben", vertelt Makaay in Helden.

"We hebben een heel goed gesprek gehad, maar Ajax had toen Finidi George, Patrick Kluivert, Marc Overmars, en ook nog Nwankwo Kanu. En die ploeg had net de Champions League gewonnen. Van Gaal wilde me overigens voor alle drie de aanvallende posities halen. Toch heb ik een week later afgebeld, tegen het advies van iedereen in. Ik was net basisspeler bij Vitesse, wilde zeker spelen en niet het risico van de bank nemen. Van Gaal was erg teleurgesteld. 'Niemand zegt Ajax af en die kans krijg je misschien nooit meer,' zei hij. Van der Weerden wees zijn aanbod trouwens ook af, hij ging naar PSV", weet de oud-spits zich nog te herinneren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen