Nijland over Kieftenbeld: "We zijn er niet gelukkig mee"

28 juli 2015, 14:43

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen benadrukt op de website van zijn club nogmaals dat het vertrek van Maikel Kieftenbeld als een onaangename verrassing kwam. De aanvoerder stapte over naar het Engelse Birmingham City en omdat er een gelimiteerde transfersom in het contract van Kieftenbeld bij FC Groningen opgenomen was, kon de bekerwinnaar een transfer niet voorkomen.

"Wij gunnen hem deze overgang van harte, maar zijn er niet gelukkig mee", zegt Nijland op de clubsite over Kieftenbeld. "Aan de vooravond van de start van de nieuwe competitie wil je liever geen basisspelers meer kwijtraken en zeker geen gewaardeerde kracht als Kieftenbeld, die ook nog eens je aanvoerder is."

De direteur legt uit waarom er een gelimiteerde transfersom in het contract van de 25-jarige middenvelder stond: "Wij hadden met deze bepaling ingestemd omdat het vorig jaar één van de uitkomsten was van de contractonderhandelingen. De gelimiteerde transfersom was destijds één van de voorwaarden van Kieftenbeld om zijn verbintenis met twee seizoenen te verlengen, anders was hij sowieso transfervrij vertrokken."

"Bij een gelimiteerde transfersom bestaat natuurlijk altijd de kans dat een geïnteresseerde club dat bedrag op tafel legt. Dat bleek in het geval van Kieftenbeld Birmingham City te zijn. Tot 1 september is de transfermarkt geopend en blijft het gevaar bestaan dat er nog spelers ongewenst vertrekken. Dat is echter een gegeven. Hoewel deze situatie absoluut niet wenselijk is – wij roepen dit al jaren – is de regelgeving nu eenmaal zo en vooralsnog lijkt die helaas niet te veranderen. Aan de andere kant hebben wij zelf nu ook nog de mogelijkheid ons te versterken. En daar zijn we achter de schermen druk mee bezig", benadrukt de beleidsmaker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen