Spits Okaka wordt eerste Italiaan ooit bij Anderlecht

28 juli 2015, 15:39

Stefano Okaka Chuka is de nieuwe spits van Anderlecht. De 25-jarige Italiaan met Nigeriaanse roots komt over van Sampdoria en moet in Brussel de opvolger worden van Aleksandr Mitrovic. Eerder deze zomer verkocht Anderlecht Mitrovic voor zo'n achttien miljoen euro aan het Engelse Newcastle United.

Om de komst van Okaka te financieren heeft Anderlecht maar een beperkt deel van de transfersom van Mitrovic nodig, volgens Belgische media kost de spits zo'n drie miljoen euro. Een garantie voor goals blijkt de fysiek sterke aanvaller echter niet te zijn, afgelopen seizoen scoorde hij in het shirt van Sampdoria niet één keer in 38 wedstrijden. Eerder speelde hij voor onder meer Roma, Bari, Modena, Parma en Spezia.

In november 2014 speelde Okaka zijn eerste en tot dusver enige interland voor Italië. In een oefenwedstrijd tegen Albanië mocht de aanvaller als invaller meedoen en maakte hij, in het stadion van Sampdoria, prompt de winnende goal (1-0). Okaka wordt de eerste Italiaanse speler ooit die voor Anderlecht gaat spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen