De Boer: "Belangrijkste wedstrijd van seizoen"

Ger
28 juli 2015, 21:14

Trainer Frank de Boer beseft dat Ajax woensdagavond direct al een seizoensbepalende wedstrijd gaat spelen. Op bezoek bij Rapid Wien wil de Amsterdamse club een eerste stap zetten richting het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat moet gebeuren in het Ernst Happel Stadion, waar De Boer als speler in 1995 met Ajax de finale van het miljoenbal won.

"Tijdens de rit naar het stadion hebben we met elkaar even over de mooie momenten van toen gesproken. Als speler zat ik destijds echt in een soort 'tunnel' richting die finale. Daardoor herinner ik me er eigenlijk nog weinig van", blikt De Boer op de website van Ajax terug op de eindstrijd tegen AC Milan (1-0). "Alleen het moment dat ik de beker optilde staat me nog helder voor de geest. Ik zou willen dat ik even terug in de tijd kon om dat moment opnieuw te beleven."

De Boer omschrijft tegenstander Rapid als een 'heel compleet team'. "Ze zijn vorig seizoen niet voor niets tweede van Oostenrijk geworden. We moeten ze niet in hun spel laten komen, want ze hebben een goed voetballend team", weet de oud-international. "Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel? 0-0 vind ik nooit een lekkere uitslag. 1-1 is al beter vanwege het uitdoelpunt."

Het is onzeker of Ajax over Jasper Cillessen kan beschikken. De doelman heeft last van een pijnlijke kuit. "We zullen moeten afwachten hoe hij de training van dinsdagavond verwerkt", zegt De Boer. Volgens de oefenmeester heeft de eventuele afwezigheid van Cillessen niets te maken met een mogelijke transfer. "Nee, hij heeft echt last van zijn kuit. Gelukkig, zou ik in dit geval willen zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen