Rapid biedt excuses aan voor horrortackle Schwab

30 juli 2015, 07:54   Bijgewerkt: 30 juli 2015, 11:27

Het was het meest besproken moment uit de wedstrijd tussen Rapid Wien en Ajax in de derde voorronde van de Champions League: de tackle met twee gestrekte benen van Stefan Schwab. De Oostenrijkse middenvelder werd direct met een rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter William Collum, maar daarmee was de kous nog niet af. De speler hangt een flink schorsing boven het hoofd en zijn trainer heeft excuses aangeboden voor de schandalige actie.

Na de wedstrijd stelde Rapid-coach Zoran Barisic dat hij erg geschrokken was van de actie van Schwab, die de benen van Ajacied Jairo Riedewald in de 59ste minuut teisterde met een horrortackle met beide benen vooruit. "We bieden onze excuses aan voor deze actie", zei Barisic tegen de Oostenrijkse media. "Hij heeft er zelf spijt van. Hij heeft iets heel stoms gedaan en zal een straf krijgen. Daarna zal het hem vergeven worden", aldus de trainer van Rapid.

Riedewald besefte na de wedstrijd in Wenen dat hij geluk had dat hij niet zijn benen brak. "We gingen allebei het duel in, hij met twee benen gestrekt. Hij raakte mijn knie, die was nog een beetje gevoelig na de eerste helft, maar ik heb het overleefd. Of ik meteen door had hoe erg het was? Ik zag hem komen, maar je hoopt natuurlijk dat het meevalt. Hij raakte me vol, maar ik kon verder. Het is een mannensport en het hoort er ook een beetje bij. Ik kwam er ook fel in, maar hij feller. Ik zou het wel op prijs stellen als hij nog even naar me toekomt, want het had erger kunnen aflopen", zei de Ajax-verdediger na de wedstrijd tegen SBS6.

Ajax speelde ondanks een 0-2 voorsprong met 2-2 gelijk tegen Rapid. Volgende week dinsdag volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen