PEC neemt afscheid van Drost: "De club gunt het hem"

30 juli 2015, 10:15

De laatste plooien van de transfer moeten nog worden gladgestreken, maar PEC Zwolle heeft al afscheid genomen van Jesper Drost. De 22-jarige aanvallende middenvelder, opgeleid door de Zwolse club, verkast naar FC Groningen. Hij tekent vandaag (donderdag) na een medische keuring een vierjarig contract in Euroborg.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, vindt het jammer dat Drost vertrekt, maar gunt de speler de overstap. "Drost heeft als exponent van onze voetbalacademie en basisspeler sinds het seizoen 2011/2012 een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Hij was nauw betrokken bij de successen van de afgelopen jaren, speelde maar liefst 83 wedstrijden in het eerste van PEC Zwolle en werd ook nog opgeroepen voor Jong Oranje. Dat hij nu vertrekt is een gemis, maar de club gunt hem deze transfer waar een serieus geldbedrag tegenover staat. Namens PEC Zwolle wil ik Drost bedanken voor zijn inzet en wens ik hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière."

Drost stond nog tot de zomer van 2017 onder contract in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. Bij Groningen is hij de opvolger van de naar Queens Park Rangers vertrokken Tjaronn Chery.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen