Verzorger Arminia Bielefeld redt leven van speler

30 juli 2015, 16:06

Het was donderdag even flink schrikken op het trainingsveld van Arminia Bielefeld. Samir Benamar, een 22-jarige speler die deze zomer overgenomen werd van TuS Koblenz, kon ternauwernood gered worden door een verzorger van de Duitse club. De speler slikte zijn tong in na een botsing, kreeg bijna een minuut geen lucht, maar de verzorger redde zijn leven.

Benamar, een Duitser van Marokkaanse afkomst, raakte tijdens de training in botsing met ploeggenoot Fabian Klos en landde hierna op zijn rug. Hij slikte vervolgens zijn tong in en bleef roerloos, zonder lucht, liggen op het veld. Michael Schweika, fysiotherapeut bij de club uit de 2.Bundesliga, schatte de ernst van de situatie in en redde samen met speler Christian Müller het leven van Benamar. Müller hield zijn mond open, Schweika trok zijn tong terug.

Na bijna een minuut op de grond te hebben gelegen kreeg Benamar weer lucht. "Hij kwam ongelukkig op zijn rug terecht en daarna zat zijn tong vast in zijn keel", zegt trainer Norbert Meier tegen Bild. Er was snel een traumahelikopter en een ambulance ter plekke. De speler in kwestie maakt het goed. Hij is buiten levensgevaar, maar wordt nog wel nader onderzocht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen