AZ-spits Janssen: "Die keeper moet niet zo wild doen"

31 juli 2015, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vincent Janssen tekende in de Europa League-wedstrijd van AZ tegen Istanbul BB voor het belangrijke tweede Alkmaarse doelpunt. Het was de eerste officiële goal van de spits, overgekomen van Almere City FC, voor AZ. Daar was hij, vanzelfsprekend, erg blij mee.

Janssen speelde een belangrijke rol tegen Istanbul BB, want vroeg in de wedstrijd versierde hij een penalty. Bij die actie kreeg de Turkse doelman een rode kaart. "Ik zag de keeper heel wild inkomen en tikte de bal er voorbij. Of het honderd procent zeker een penalty was? Dat weet ik niet, ik heb de beelden nog niet teruggezien. Maar die keeper moet gewoon niet zo wild doen, daar begint het mee. En als spits moet je daar slim mee omgaan. Dat hoort erbij", zegt hij op AZ.nl.

De strafschop werd benut door Jop van der Linden, een andere zomeraanwinst van AZ, na rust maakte Janssen de tweede Alkmaarse goal. "Het was fijn om vervolgens tegen tien man te spelen. Maar aanvankelijk lag het baltempo niet hoog genoeg om er goed van te profiteren. Dat hebben we in de rust proberen aan te passen. En dat ging daarna veel beter. We creëerden meer kansen, maakten de 2-0 en hadden zelfs nog kansen op de 3-0 en 4-0. Mijn 2-0 was niet mooi, maar ik was blij dat-ie erin hobbelde. Mijn eerste goal in mijn eerste wedstrijd. Ik kreeg de bal van Dabney dos Santos. Hij zag me staan: we voelen elkaar goed aan."

Al met al was het een topavond voor Janssen. "Ik ben blij dat ik vanavond mijn debuut mocht maken. En dan meteen in een Europese wedstrijd. Mooi. Ik heb nu de stap gemaakt van de Jupiler League naar de Europa League. Dat zijn wel een paar stappen vooruit. Naar mijn idee heb ik me goed staande gehouden. Daar ben ik blij om. Het is mooi dat ik bij AZ het vertrouwen krijg om te laten zien wat ik kan. Dit smaakt naar meer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen