Man City stalt 'grootste talent van Turkije' in Genk

31 juli 2015, 09:18

Racing Genk voegt een opvallende naam aan de selectie toe, de Belgische club huurt Enes Ünal voor twee jaar van Manchester City. Hij wordt, volgens Belgische media, beschouwd als het grootste talent van Turkije. Hij stapte onlangs voor drie miljoen euro over van Bursaspor naar de Engelse topclub.

Voor Bursaspor scoorde Ünal vier keer in 37 duels, in Turkse jeugdselecties is zijn doelpuntenproductie indrukwekkend. "Bij Turkije onder 16 wist hij 24 keer te scoren in 25 wedstrijden terwijl hij in de "Coca Cola Academy League" in 102 wedstrijden maar liefst 170 doelpunten wist te maken", meldt Genk.

In Het Belang van Limburg toont Rudi Verkempinck, voormalig assistent-coach van Club Brugge, zich vol lof over de jonge spits. Hij werkte met Ünal bij Bursaspor. "Wat torinstinct betreft, is hij top. Hij heeft aan een halve kans genoeg om te scoren. Hij komt het best tot zijn recht in een 4-4-2. Centraal dus, niet op de flank. Met Igor de Camargo moet hij wel complementair zijn. Technisch is Ünal heel begaafd. Hij werkt met beide voeten in één tijd perfect af. Hij is ook geen slechte kopper, al kan zijn kopspel nog beter", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen