Contra-expertise Fred ook positief; fikse schorsing dreigt

31 juli 2015, 22:59

De dopingzaak rond Fred hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Braziliaanse international. De speler van Shaktar Donetsk werd onlangs positief getest op dopinggebruik en ook tijdens de contra-expertise is de 22-jarige middenvelder positief bevonden. Dat heeft de Braziliaanse voetbalbond CBF vrijdag laten weten.

Zodoende dreigt Fred een fikse schorsing te krijgen, wegens het overtreden van de dopingreglementen. De middenvelder zou hydrochloorthiazide hebben gebruikt. Dit vochtafdrijvende middel wordt doorgaans bij onder meer een hoge bloeddruk en nierproblemen voorgeschreven.

Fred werd in juni positief getest, toen hij met de nationale ploeg van Brazilië actief was op de Copa América in Chili. Het bestuur van de CBF schaart zich achter de speler van Shaktar, omdat hydrochloorthiazide niet op de lijst met verboden middelen zou staan die de toernooiorganisatie had opgesteld.

Ondanks de dopingzaak stelde Shaktar-coach Mircea Lusescu de vermeende dopingzondaar op in de Champions League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (0-0). Na dit duel diende de Turkse opponent van de Oekraïense werkgever van Fred een protest in bij de Europese voetbalbond UEFA.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen